Skip to main content
Seitsemän tähden savusauna
Sauna from Finland
Authenthic Finnish sauna experience

Seitsemän tähden savusauna

40 minuuttia Kuusamosta ja Rukalta

Savusaunan autuutta ei ymmärrä kuin se, joka sen on kokenut. Seitsemän tähden savusaunan tuoksu ja sen lempeät löylyt jättävät pysyvän muistijäljen. Sauna lämpiää parhaiten oman metsän rapsakan kuivilla koivuhaloilla eikä sen lämmittäminen ei ole kiireisen hommaa. Savusaunassamme on hyvä kylpeä, hemmotella itseään turvehoidoilla ja pulahtaa talvella avantoon tähtitaivaan alla, kesällä yöttömässä yössä kirkkaaseen Heikinjärveen. Sen jälkeen on mahdottoman hyvä ja rento olo.

Isokenkäisten Klubin Seitsemän tähden savusauna sijaitsee päärakennuksen läheisyydessä Heikinjärven rannalla. Saunaan mahtuu kerralla noin 15 henkilöä. Makoiset löylyt riittävät varmasti jokaiselle saunojalle!

Villiruokasnackseja

Paikalliset pohjoisen herkut esimerkiksi saunamakkara, Klubin huikopala-piiras (kala tai liha) tai salaatti maistuvat saunomisen lomassa tai sen jälkeen. Näitä herkkuja saa saunalle tilauksesta.

Saunoilla on A-oikeudet.

Savusauna­elämys 

Voit varata savusaunaelämyksen verkossa.
Pyyhkeen saatte talon puolesta. Tuo oma uima-asu sillä meillä naiset ja miehet saunovat yhdessä sekasaunassa.

Hinta: 74€/aikuinen, 28€/lapsi
Sisältää: pyyhkeen, saunahatun, aidon vastan sekä käsintehdyn saippuamme vierailunne ajaksi.
Kesto: 2 tuntia

SaunaTour on opastettu saunaelämys, jossa korostuvat saunaperinteiden pitkä historia ja merkitys tärkeänä osana suomalaista elämäntapaa.

Pakettiin kuuluu seitsemän tähden savusaunan pehmeiden löylyjen lisäksi pyyhkeet, kylpytakit, saunahatut sekä turvekasvonaamio.

Ohjelman aluksi saunatonttu johdattaa vieraat suomalaisen saunan perinteisiin tarinoiden kautta tunnelmallisessa takkatuvassa, tämän jälkeen savusaunan löylyistä pääsee nauttimaan kera avannon tai uinnin. Saunatonttu on paikalla koko saunomisen ajan ja opastaa saunojia koivuvastojen käytössä sekä löylyttämisessä.

Ohjelman aikana tarjolla on veden ja marjamehun lisäksi villiyrttiteetä sekä villiruokasnackseja.

Saunaa ja hyvää oloa

Sauna from Finland -yhdistys myöntää sauna elämyksen laatusertifikaatteja. Isokenkäisten Klubin seitsemän tähden perinteinen savusauna on yksi sertifikaatiin saaneista saunoista.

Suomen parhaita saunaelämyksiä on nyt auditoitu puhtauden, moniaistisuuden, aitouden ja rentoutumisen näkökulmista.
Authentic Finnish Sauna Experience -sertifikaatti viestii, että saunaelämys on laatutasoltaan maailman huippuluokkaa.

   

Koivun kosketus kosmetiikkaa

Koivun kosketus

Isokenkäisten Klubin oma kosmetiikkasarja

Kasvovoide ja saippua

Jo vanha kansa sen tiesi, yli sata vuotta sitten. Saunaan ei menty ilman koivuvastaa ja kauneudenhoitoon kävi voi tahi kerma, oman talon tai naapurin eläimistä saatua tietenkin. Kylpeminen tarkoitti vastomista, ei saunassa vain istuttu. Oma saunanhenki ja tonttu asui joka saunassa ja se joka saunan ensimmäistä kertaa lämmitti, oli hänellä vaikutus kaikkiin saunan löylyihin. Mänty koivun rinnalla, löylyvedessä hoiti hengitysteitä. Kataja savuna, pahat henget poisti. Sauna ja löylyt puhdisti, raikasti ja, hoivasi, henkisesti ja fyysisesti. Saunassa synnyttiin uudelleen, jätettiin menneet taakse, koettiin kaikkien rajojen hämärtyvä raja.

Sauna on pyhä

Koivun kosketus on pohjoisia perinteitä ja vanhaa tietoa tuotuna nykypäivään. Vuohenmaito, tuotteen pääraaka-aine on lähtöisin Kuusamolaiselta Arolan tilalta, tilan vuohista, käsin lypsettynä. Vuohenmaito sisältää ainutlaatuisia mineraaleja, vitamiineja ja erityisesti rasva- ja maitohappoja. Vuohenmaito hoitaa ihoa ja koivun raikas tuoksu viipyy ihollasi pitkään. Vuohenmaitosuolasaippua ei kuivata ihoa ja soveltuu myös herkälle iholle. Voide ja saippua sopivat useille ihotyypeille. Voide jättää ihon mattapintaiseksi mutta kosteutetun tuntoiseksi pitkäksi aikaa.

Savusaunalla peseydytään perinteisesti ämpärivedellä. Tämä tapa säästää vettä ihan huomaamatta. Virkistäydy raikkaassa järvivedessä ja nauti saunan lämmöstä kaikessa rauhassa.