Avotulella paistamme alkuruoaksi lähialueelta pyydettyä sesongin kalaa. Aterian pääruokana nautimme maukasta poronlihakeittoa lisukkeineen ja jälkiruoaksi paistetaan mainiot Köyhät ritarit, jotka tarjotaan metsämarjojen ja kermavaahdon kera.
Lopuksi hörpätään kunnon nokipannukahvit samalla, kun opas kertoo tarinoita paikallisesta ruokakulttuurista, kuusamolaisista tavoista ja arjen elämästä.
Kesto noin 1,5 tuntia
Hinta 65 €/hlö, 30,00 €/lapset 4-12 v.
Tule nauttimaan kolmen ruokalajin lounas porukalla perinteisessä lappalaisessa kodassa. Lounas on laktoositon, kasvis- ja gluteeniton vaihtoehto sekä muut erikoisruokavaliot pyynnöstä.
Metsämarjahillo on erityisen maukasta, koska hillo keitetään klubin keittiössä, juuri poimituista, lähitienoon marjoista. Köyhiä ritareita kannattaa tehdä kotonakin, vaikkei kotaa tai avotulta löytyisikään. Makumuistoja Kuusamosta.