Ohjelmaa ympäri vuoden

Kotakokkausta lappalaiskodassa

Tule valmistamaan gourmet-ateria porukalla perinteisessä lappalaisessa kodassa Klubin emäntien avustuksella.

Ohjelmaan kuuluu kodan käyttö, raaka-aineet, emäntien opastus ja ohjekirjanen. 
Kesto 3-4 tuntia
Hinta 85 €/hlö, 40 €/lapset 4-10 v. 

Illanviettoon omalla porukalla

Aina on aihetta kutsua ystävät koolle ja juhlia. Meillä illanvietto ja hyvä olo mukavalla porukalla järjestyy helposti, kun annatte meidän huolehtia teistä ja tarjoilusta. Näin kaikki voivat seurustella rauhassa ja keskittyä olennaiseen, viihtymään kodikkaassa ympäristössämme.

Illanvietot min. 6 hlöä. 
Sis. saunan, pesuaineet, pyyhkeet, avannon käytön ja vastat sekä Klubin maittavan illallisen.

Vauhtia jääradalle ralliautoilla

Jäärata-ajo ralliautolla on hauskaa! Klubillamme on kolme turvakaarin ja piikkirenkain varustettua autoa. Radalla vauhdinhurmaa kokeilee yksi henkilö kerrallaan. Ajetaan yksi harjoituskierros ja kaksi aika-ajokierrosta, joiden jälkeen nopein kuljettaja on selvillä. Radan läheisyydessä on kota, jossa on saatavilla lämmintä juotavaa ja tilauksesta pientä naposteltavaa.

Auton vaurioituessa kuljettaja maksaa omavastuuosuuden.

Venäläinen illallinen on elämys

Neljän ruokalajin Venäläinen illallinen aloitetaan tietysti kuohuvalla juomalla!

Venäläisittäin illallista nautitaan runsaasti ja pitkään. Herkullisen ruoan lisäksi venäläiset nauttivat illallisellaan yhdessäolosta, tarinoista, musiikista, näyttävästä kattauksesta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Niin mekin. Takaamme, että tämä ilta jää mieleen. 

Talvikalastusta

Kesto 3-4 tuntia

Kalastusopas vie vieraamme varmoille apajille pilkkimään ja kokemaan jään alle uitettuja verkkoja. Ohjelma aloitetaan varustautumisella, jonka jälkeen siirrytään joko kävellen tai lumikengillä lähijärvelle. Saaliiksi saadaan ahventa, haukea, särkeä, säynävää, siikaa tai madetta. Ohjelma sopii mainiosti koko perheelle sekä ryhmille.

Lumikenkäretki halki talvisen metsän

5 km, noin 1 tunti

Lumikenkäretkemme kulkee läpi valkoisen, hiljaisen ja kauniin talvisen metsän. Matkalla pysähdytään ihmettelemään metsän eläinten jälkiä ja todetaan, että sydäntalvellakin metsässä on elämää. Opas neuvoo ja kertoo lumikenkäilystä ennen retken alkua. Viiden kilometrin mittainen retki kestää noin tunnin. 

Päivä itärajalla erämaan keskellä

Patikointi, savusauna ja venäläinen illallinen

Seikkailu itärajalle alkaa vierailulla Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeelle. Retken aikana pysähdytään ihailemaan upeaa, vanhaa, karun pohjoisen luonnon muovaamaa taigametsää. Patikointi Kuntivaaran vaaran laelle kestää noin 45 minuuttia. Matkan aikana opas kertoo metsän kasvillisuudesta ja eläimistä. Huipulla aukeaa huikea näkymä Suomen ja Venäjän ylle. Kuntivaaran päällä voi vain ihastella ja kuunnella hiljaisuuden huminaa. Kodassa, avotulilla, nautitaan herkulliset retkieväät.

Moottorikelkoilla talviseen maisemaan

Ruka-Kuusamon alueen yhteistyökumppaneiden kanssa toteutamme mieleenpainuvia kelkkasafareita ryhmänne tarpeiden mukaan. Alueemme hyvin hoidettu, noin 500 kilometrin mittainen kelkkareitistö kulkee Kuusamon upeissa talvimaisemissa ja sivuaa myös Isokenkäisten Klubia.

Tutustu muutamaan esimerkkiin

Sateenkaaren yläpuolelle Kuntivaaraan

Patikointiretki noin 3 h

Opastettu patikointiretki suuntautuu Venäjän rajan tuntumaan, 460 metriä korkean Kuntivaaran laelle. Retkemme mutkittelee pitkin metsäpolkua ja pitkospuita, halki vanhojen metsien. Vaaran laelta avautuvat upeat maisemat aina Venäjän puolelle saakka. Kodassa, avotulen äärellä nautitaan retkieväät, ollaan sateenkareen yläpuolella.  Noin viiden kilometrin ja kolmen tunnin mittainen patikointimatka soveltuu kaikenikäisille. Parasta patikointiaikaa ovat kevät, kesä ja syksy.  

Leikkimielistä tiimikisailua Klubilla

Seikkailuradasta selviää 1,5 -2 tunnissa.

Klubin seikkailurata vauhdittaa lomatunnelmaa tai piristää kokouspäivän. Leikkimieliset kilpailut koostuvat jännittävistä ja hauskoista tehtävistä keskellä hienointa Koillismaan luontoa. Ohjelman sisältö vaihtelee eri vuodenaikoina ja se muokataan erikseen jokaiselle ryhmälle. 

Metsänkuninkaan valtakunnassa

Karhunkatselua ja villieläinten kuvausta

Aurinko lämmittää, päivät pitenevät ja Kuusamon karhut heräilevät. Ollaan metsänkuninkaan valtakunnassa. Näe karhut ja muut villit metsän eläimet pohjolan erämaassa, lähellä itärajaa ja majoitu mukavasti erämaahotellissa tai mökissä. Tämä kokemus ei unohdu. 

Pakettimme sisältää majoituksen erämaahotelli Kortteerissa, ruokailut, aamupalat sekä opastetun karhunkatselupaketin. Metsänkuningas on kohtaamisen väärti.  

Karhunkatselupaketit toteutetaan touko-elokuun aikana.

  ruka kuusamo  saunasertifikaatti  Sauna Support LOGO EN sininen  saunatour       q1000 en  northoffinland vaaka oiva NP WildFood logo RGB