Kotakokkausta
Wild Food Kuusamo Lapland

Kota­kokkausta lappilais­kodassa

Tule valmistamaan gourmet-ateria porukalla perinteisessä lappalaisessa kodassa Klubin emäntien avustuksella

Helekuta-kodan valmiit tulet ja talon emännät ohjaavat vieraansa kotakokkauksen saloihin. Lohi ja muut sesongin kalat kypsyvät kodassa herkullisiksi ruokaelämyksiksi ikiaikaisella kuusamolaisella perinteellä.

Alkuruoaksi valmistamme keittoa tai salaattia ja lisukkeeksi keitämme perunoita. Aterian pääruokana loimuttuu lohi Klubin tapaan. Jälkiruoaksi paistetaan mainiot Köyhät ritarit, jotka tarjotaan metsämarjahillon ja kermavaahdon kera.

Koillismaalainen gourmet-ateria nautitaan kodan lämpimässä tunnelmassa. Lopuksi hörpätään kunnon nokipannukahvit samalla, kun talon emännät kertovat tarinoita paikallisesta ruokakulttuurista, koillismaalaisista tavoista ja arjen elämästä.

Ohjelmaan kuuluu kodan käyttö, raaka-aineet, emäntien opastus ja ohjekirjanen. 
Kesto 3-4 tuntia
Hinta 74 €/hlö, 37 €/lapset 4-10 v. 

Metsämarjahillo on erityisen maukasta, koska hillo keitetään klubin keittiössä, juuri poimituista, lähitienoon marjoista. Köyhiä ritareita kannattaa tehdä kotonakin, vaikkei kotaa tai avotulta löytyisikään. Makumuistoja Kuusamosta.

© Isokenkäisten Klubi, web by Mainostoimisto Davas