Klubin tarina

Meille on helppo tulla ja meillä on mukava olla!

Isokenkäisten Klubilla Särkiluomalla kuutamo on ainoa katuvalo

Sirpa ja KatjaIsokenkäisten Klubi Kuusamon Särkiluomalla on paikka, jonne on helppo tulla ja jossa on mukava olla. Vanhempiensa työtä matkailuyrittäjinä ihan itärajan tuntumassa jatkavat sisarukset Katja Vira ja Sirpa Kämäräinen lupaavat vierailleen unohtumattoman lomarupeaman, jota leimaa vieraanvaraisuus ja koskematon luonto.  Sisarusten tekemistä siivittää into jatkaa vanhempiensa elämänuraa ja asua rakkaalla kotiseudullaan.

- Haluamme tehdä työtä, johon uskomme, jonka osaamme ja jota haluamme kehittää. Me palvelemme jokaista asiakastamme henkilökohtaisesti ja osaamme kertoa Kuusamosta kaiken kokemisen arvoisen. Olemme ylpeitä juuristamme.

Isokenkäisten Klubi tarjoaa vierailleen majoitusta, maukasta itse tehtyä kotiruokaa ja paikkakunnan parhaat löylyt Seitsemän tähden savusaunassa. Keskellä koskematonta korpimaisemaa kävijä kohtaa ylellisyyden, joka kasvaa sisarusten hyväntuulisuudesta, marjaisista metsistä, tähtitaivaasta ja revontulista, pakkaslumen narskeesta, tykkypuista, kevään hankikannosta, yöttömästä yöstä ja sinisestä Heikinjärvestä. Isokenkäisten Klubilla katuvalona on kuutamo.

- Sisaruus on voima, joka vie eteenpäin. Isä ja äiti antavat taustatukea voimiensa mukaan. He ovat apuna puunhakkuussa, marjanpoiminnassa, potunkuorinnassa, leivonnassa ja reseptipankkina.

Asiakkaiden mielestä parasta Isokenkäisten Klubilla on paikan ainutlaatuisuus, mistään maailmasta ei löydä toista samanlaista paikkaa.

- Me olemme samaa mieltä. 

aimojasirkkaIsokenkäisten Klubin tarina alkaa vuodesta 1974, jolloin sisarusten isä Aimo Kämäräinen osti Akson tilan. Vanhaan maatilaan kuuluu järvenrantaa, maata, peltoa ja metsää. Matkailutoiminta tilalle alkoi vuonna 1990, kun Kämäräisten Suininkijärven rannalle rakentaman Pesäkolo -mökin asiakkaat halusivat tehdä retkiä johonkin lähiympäristöön kantavien hankien aikaan.

- Asiakkaat hiihtivät noin 10 kilometrin matkan tai heidät kuljetettiin tänne moottorikelkalla syömään retkieväitä.

Seuraavana kesänä Heikinjärven rantaan rakennettiin Heilato-saunamökki ja sen jälkeen Helekuta-kota ja savusauna.

Varsin ”suurikenkäiset” Suomen päättäjät olivat ensimmäisten vuosien asiakkaita.

- Herrat ruokailivat kodassa, jonne ruoka tuotiin kotoa Kiviperästä. Savusaunan lempeät löylyt auttoivat heidät uneen kotaan tai puolijoukkuetelttaan, muistelee sisarusten Sirkka-äiti.

Kelkkahaalareita oli vaikea saada kuiviksi karuissa olosuhteissa, joten pian tarvittiin haalareiden kuivaushuone. Siitä lähti käyntiin Isokenkäisten Klubin rakennushanke.

Sirkka ja Aimo Kämäräinen pyörittivät matkailuyritystä maatilan töiden ohessa. Vuonna 2004 tehtiin sukupolvenvaihdos maatilalla ja samalla tyttäret Sirpa Kämäräinen ja Katja Vira ostivat pääosakkuuden Isokenkäisten Klubista. Vuodesta 2006 siskosten päätoimialana on ollut matkailu.

Yrityksen arvoja ovat

  • Laadukas palvelu, joka tarkoittaa, että yrittäjä itse on paikalla vastaanottamassa vieraansa. Palvelu suunnitellaan ja kohdennetaan ammattitaitoisesti ja yksilöllisesti asiakas- ja ryhmäkohtaisesti.
  • Ihmisläheisyys, joka tarkoittaa lämmintä vastaanottoa, iloista mieltä ja rentoa tunnelmaa. Jokainen asiakas on ainutkertainen kohtaaminen.
  • Kodinomainen majoitustila, joka tarkoittaa mummolamaista sisustusta puulattioineen ja hirsiseinineen. Sisällä kuljetaan villasukissa.
  • Luonnonläheisyys ja sijainti, joka tarkoittaa asiakkaalle rajaseudun asumatonta aluetta ja sen tuomaa tunnelmaa ja hiljaisuutta sekä eri vuodenaikojen vaihtelua.
  • Tuloksellisuus, joka korostuu perheyrityksessä ja tarkoittaa jatkamismahdollisuuksien ylläpitoa ja tärkeyttä myös seuraavalle sukupolvelle.

Toiminta-ajatus
Yrityksen toiminta-ajatuksena on tuottaa asiakkailleen mieleenpainuva ja kokonaisvaltainen kokemus, josta jää unohtumaton muistijälki. Kaukainen sijainti Ruka-Kuusamon ruuhkaisesta lomakeskuksesta voitetaan persoonallisella ja yksilöllisellä palvelulla sekä luonnonrauhalla ja sen tuomalla eksotiikalla. Hyödynnetään Kuntivaaran ja Venäjän rajan läheisyydet.

  ruka kuusamo  saunasertifikaatti  Sauna Support LOGO EN sininen  saunatour       q1000 en  northoffinland vaaka oiva NP WildFood logo RGB